Sörjer att inte kunna bli gravid på ett normalt sätt

Jag kommer inte att kunna bli gravid på normalt sätt.

När jag skriver den meningen fylls ögonen av tårar. Jag vill inte acceptera det. Det gör ont. Det pressar i bröstet på mig.

Jag har vetat det i snart ett år, men det gör fortfarande ont. Jag är jättetacksam över att det finns fertilitetsbehandling. Det ger hopp till mig och min pojkvän. Men just nu tillåter jag mig själv att sörja. Att gråta. Sörja att allt inte bara är helt normalt. Så som jag hade föreställt mig. Så som det borde vara.

Anledningen till att vi inte kan få barn är att min pojkvän är steriliserad. Det har jag vetat sen vi träffades, men vi har hoppats på den refertilitseringsoperation som han fick i början av 2020. Där sydde de ihop hans sädessträngar igen och han var säker på att allt skulle gå bra. Jag vågade inte hoppas.

Tre månader senare var det inga spermier i spermaprovet. Jag grät, men inte nog. Vi hade fullt upp med våra jobb och var mitt i en flytt. Vi anmälde oss till fertilitetsbehandling och pratade en massa. Men återigen, inte tillräckligt.

Min räddning har dels varit stödet från två av mina bästa kompisar som har fått barn genom IVF. Och dels ”tapping”, som också kallas emotionell frihetsteknik (EFT) eller tankefältterapi. Jag har använt tekniken i 10 år och jobbar med den med klienter. Jag kan på 10 minuter gå från att känna djup sorg och maktlöshet till lycka och hopp. Ibland fattar jag inte, och kommer inte ens ihåg, varför jag var så ledsen när jag började. Sorg försvinner inte på 10 minuter, men jag får en paus, jag lyfts upp. EFT går för mig djupare än yoga och meditation, som jag också älskar! EFT är terapi som arbetar i mitt undermedvetna, löser upp blockeringar, får mig att tänka klart och utveckla nya hjärnförbindelser.

Jag fortsätter att tappa och jobbar vidare med min sorg. Jag tillåter den att märkas, kännas, för att återigen falla och kanske så småningom försvinna.

Kära hälsningar

Magdalena
(Du får ursäkta min svenska, som har blivit lite kantstött efter 14 år i Danmark.)

Vill du prenumerera på min blogg och nyhetsbrev? Skriv upp dig, och följ mig på instagram.

Eller läs mer om min Online FertilitetsGuide som kommer snart, och kan hjälpa dig att minska stress och öka dina chancer att bli gravid.

4 svar på ”Sörjer att inte kunna bli gravid på ett normalt sätt”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *