Min fertilitetsrejse

Jeg er 36 år og mødte min mand i 2018. Vi bor sammen med hans børn en hund og en kat og vil også gerne have børn sammen.

Eftersom min mand er steriliseret, har vi været i fertilitetsbehandling, og jeg venter nu en dreng. Eftersom at jeg har vist at vi skulle i fertilitetsbehandling siden vi mødtes har jeg, ved siden af mit holistiske lægearbejde, fordybet mig i alt mulig omkring fertilitet og barnløshed. Jeg har læst og lyttet men også gået på undersøgelse i mit indre, i alle de tanker og følelser som dukker op under vejs, og som bliver ved med at dukke op. Og jeg er lykkelig over at have gode følgeslagere som yoga, meditation og EFT i mit liv.

Men allerede før min mand kom ind i mit liv har jeg snuset til viden omkring fertilitet, menstruationsproblem og fødsel. Jeg har uddannet mig til læge ved Købehavns Universitet og valgte at tage orlov fra mit studie 2013 og arbejde som frivillig på et sygehus i Uganda. Jeg lærte at undersøge gravide kvinde, forløse babyer og lavede kejsersnit. Det var en intensiv og overvældigende tid, men jeg er meget taknemlig for den erfaring jeg fik, og ydmyg over de få ressourcer som der arbejdedes med.

Vel hjemme igen skulle jeg skrive speciale. Det kom til at handlede om mandig fertilitet. Noget jeg absolut ikke troede at jeg skulle forske om. Men min veninde fik mig med på projektet og det viste sig at være rigtig spændende! Men det satte også gang i mange spørgsmål; Hvorfor er der så mange mænd med dårlig sædkvalitet?! Og hvorfor er det særlig skidt i Danmark?

Efter mit lægestudie i København flyttede jeg til Thy for at arbejde på Thisted sygehus og i en lægepraksis på Mors. Jeg var så heldig at min håndleder på Mors både var uddannet læge, Heilpraktiker (tysk naturmediciner) og psykoterapeut, og desuden en rigtigt fin mand. Jeg lærte en anden måde at se på mennesker og deres sygdom, og jeg indså at jeg skulle arbejde holistisk – se og behandle hele mennesket. Det skulle mod til at gå fra den “almindelige lægeverden”, men jeg gjorde det. Jeg fik arbejde på en hjerte-kar-klinik hvor vi bland andet vejledte i kost, vitaminer og mineraler. Desuden tog jeg kurser i holistisk lægearbejde, functional medicin, øreakupunktur, tarmsundhed og fysioterapi og træning for at øge fertiliteten.

På hjertekarklinikken mødte jeg Luise, som var ved at uddanne sig til Heilpraktiker. Vi besluttede at vi sammen ville åbne en klinik og jeg flyttede til hendes by, Aarhus. Vi har sidenhen hjulpet patienter på en alternativ og holistisk måde, ved at lytte, coache, give anbefalinger omkring kost, vitaminer, urter og homøopati. Jeg har også givet øreakupunktur, sugekopbehandlinger og vejledt i emotionel frihedsteknik (EFT) og meditation. Jeg har desuden undervist i KvindeYoga, for øgede chancer for graviditet og mindskede menstruationsgener, og MediYoga (medicinsk yoga). Til min første MediYoga-undervisning i klinikken trådte Søren ind ad døren..

Ved et genbesøg i Klitmøller blev jeg introduceret til Siv Gramstrup som er uddannet sygeplejerske og sundhedsplejerske og desuden bor i Aarhus. Vi fandt hurtig hinanden og vores fælles interesse omkring kvindesundhed og menstruationscyklus. Derfor lavede vi et samarbejde: CyklusLiv, hvor kvinder kan lære at leve med sin cyklus på en naturlig måde.

Her står jeg nu. Mit i det hele og med en masse tanker og følelser, men også en masse viden, som jeg bliver ved med at udfolde. Jeg vil gerne give videre til dig, som kan bruge den.

Med kærlighed

Du kan læse om FertilitetsGuiden som jeg har udviklet her